19-9-2024 We gaan op reis - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu 19-9-2024 We gaan op reis - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu

19-9-2024 We gaan op reis

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

19 September 2024 | Turkije, Istanbul

We reizen elk apart met de trein naar Schiphol. Per trein is dat zo makkelijk, je stapt ongeveer onder de centrale hal uit. We treffen elkaar even na 09.00. Uiteraard gewoon op pad, het is zoals gewoonlijk een beste tippel door die enorme luchthaven. Maar ook tijd voor een ritueel ... mijn vakantie begint altijd met een biertje op de luchthaven, ongeacht het tijdstip. Ik bedenk dan maar dat het ergens op de wereld vast na 17.00 is, dan mag het.

Om 11.40 vertrekt het boeltje. We hebben elk een plaats aan het gangpad, maar de stoelen naast ons blijven leeg, dat is heerlijk! Bij start en landing zit ik dus bij het raam, wat ik anders nooit doe. De vlucht met KLM is royaler dan bij de prijsvechters waarmee ik meestal reis, meer beenruimte, gratis drankjes en een sandwich.

Om 16.00 lokale tijd landen we, het is er een uur later dan in Nederland. Het is warm, zo'n 25 graden.

Met een city shuttle (200 p.p.) rijden we naar de stad. Daar kopen we een OV kaart met saldo. Je kunt de kaart ook rustig samen gebruiken, dan tik je gewoon 2x af bij het poortje. Een ritje met de tram kost 20 Lira, da's bijna gratis. Bij de Blauwe Moskee stappen we uit, de rest moeten we lopen. Via een mooi park en wat gezellige winkelstraatjes vinden we uiteindelijk hotel Spinel. Ons appartement is prima in orde! De airco staat aan, het is er heerlijk koel. Natuurlijk zijn we wel wat moe en toch een beetje verreisd, dus we ondernemen geen moeilijke dingen meer. Uit eten, dat gaat het worden. Een paar straten verderop eten we prima bij het Old House Restaurant. Op de terugweg nog even wat drankjes gekocht en daarna terug naar huis. Christel gaat op tijd slapen, ik blijf nog even prutsen op mijn laptopje. Dan gaat ook bij mij het licht uit.