2014-01-09 - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu 2014-01-09 - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu

2014-01-09

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

09 Januari 2014 | Thailand, Chiang Mai

Vandaag wordt een toeristische rijdag. Ik ben van plan om tegen de klok in om het Doi Suthep National Park heen te rijden. Dat gaat dan van Chiang Mai naar Maerim, Mae Sa, Samoeng en weer terug naar Chiang Mai.
Onderweg naar Maerim kom ik langs Wat Sanoparam waar ik wel heel veel drakenkoppen boven de schutting uit zie komen. Eerste afstapje. Het is een mooi complex met inderdaad dat beeld met veel draken om het hoofd. Binnen in de tempel is het rustig, zoals zo vaak. Het is een mooi versierd gebouw, waar ook een moederfiguur staat als een soort Maria. Een monnik die er rondloopt heeft diepe denkrimpels. In zijn achterhoofd ...
Ik beland bij de Mae Rim Snake Show. Ik ken de show al, het is ook heel lastig om er mooie plaatjes te maken. Ik vermaak me vooral met het Russische publiek. Alle trucjes doen het geweldig. De slang die plotseling uit de arena "ontsnapt" en bijna bij de tribune komt. De "jumping snake" waarbij uit een slangenkist onverwacht twee stukken touw tussen het publiek "springen". Het gegil en de paniek zijn compleet :) Het laatste stuk is nieuw voor mij. Een mooie python van een meter of drie wordt losgelaten en gaat een waterput in, naast het podium. Een slangenman duikt er achteraan en heeft nar driemaal een tijd onder water te zijn geweest het "monster" gevangen. Al met al heerlijk griezelen voor het publiek :)
Weer op de brommer. Ik zie een afslag naar Mae Sa Waterfalls. Bij mijn vorige waterval bezoek waren de meeste levels dicht, ik ga hier eens kijken. Het is open, er zijn 10 levels. De watervallen zijn niet spectaculair, maar het is een hele klim. Voor de laatste levels moet ik, behoorlijk rochelend, door op wilskracht. Het lijf is nog niet helemaal in orde. De terugweg is, de bergwandelaars kunnen dat beamen, bijna net zo zwaar als het stijgen, alleen zonder de herrie in mijn luchtwegen. Als ik weer beneden ben wil ik gewoon even zitten. Ik pak een uitgebreide lunch (het is drie uur) bij een van de restaurantjes. Gebakken groenten, een salade en een gegrilde kippenpoot. Dat gaat er wel in en ook de voeten komen weer wat bij.
De weg gaat verder, Ik denk niet dat ik nog veel attracties tegenkom, maar ik heb nog wel een kilometer of veertig of meer aan haarspeldbochten te gaan. Gelukkig heb ik vanmorgen een lange broek en een trui onder mijn zadel gestopt. Ik denk op enig moment "het wordt frisjes" en trek iets warms aan. Twee bochten verder is het fris. Een vorige reis heb ik een aantal uren in korte broek en hemdje door de kou naar huis gemoeten, ditmaal gaat dat een stuk beter. Onderweg zo af en toe een olifant, er zijn langs deze weg twee olifantenkampen. Ik rijd langs prachtige bergen en valleien. Zo af en toe stop ik voor een plaatje en om mijn houten kont weer wat in model te wandelen. Het is best werken, al die bochten, maar dat brommertje houdt zich prima. Om een uur of half zeven ben ik weer thuis. Tijd voor een biertje, foto's doen en een verslagje. Straks uiteraard nog even iets eten.

• 09 Januari 2014 - 16:28

Sallie:

Wauw... wat heerlijk om te lezen. Je schrijft zo treffend, ik zie de woorden als beelden op het scherm.

• 09 Januari 2014 - 18:08

Gerbera:

Wat heb je daar op je bord liggen aan vlees?
    Was weer een mooie trip, te koud voor een duik onder de watervallen?

• 09 Januari 2014 - 20:21

Wilma:

Ik heb het gevonden
    Leuke foto, s
    Het moet heerlijk zijn om daar te zijn

• 10 Januari 2014 - 00:00

Ilse:

whaah... wat is het toch heerlijk voor je om zo mooi op pad te zijn. ik geniet van je schrijfsels!
    nog een paar daagjes en dan wens ik je een goeie reis terug en houd die lange broek maar bij de hand want het gaat kkkkoud worden!