2014-01-05
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
05 Januari 2014 | Thailand, Chiang Mai
Lekker een beetje lezen in de Lonely Planet, inventariseren van andere guesthouses en dergelijke. Het wordt tijd om mijn transport "op de rails" te krijgen. Eerst komt mama-san met een voorstel voor een andere kamer. Ik bekijk hem en deze is gewoon in orde. Airco (niet echt nodig), koelkastje (wel prettig), net sanitair. Ik blijf nog maar even hier. Bij het (dagelijks) betalen blijkt dat ik op de oude tarieven ben gehuisvest, als long-time customer. Sja, ik ben hier 1x eerder geweest. Ik klaag er niet over.
Hoppa, de straat op. Bij de "motorbike for rent" willen ze dat ik mijn paspoort achterlaat Dat mag uiteraard niet, zelfs al niet van onze wet. Maar ... een kopie en een borg van 3000B is ook goed. Het wordt deze keer en wat moderner dingetje, een Yamaha 125cc automaat Ik zoek degene uit met de beste bandjes. Hij is roze. Mai pen rai, de andere hebben allemaal voetenmatjes met Hello Kitty erop en deze lekker niet. Het ding gaat als de brandweer, de ouwe man is weer een beetje mobiel!
Voor 1500B (zo'n 35 euro) mag ik hem een hele week huren.
Ik rijd een rondje rond het centrum om benzine te zoeken. Uiteraard probeer ik om dat net zo soepel te doen als de Thai. Uiteindelijk voor 100B volgetankt, daar gaat-ie wel weer een eind op rijden.
Bij een lokaal supermarktje (24 uur open) haal ik wat te knabbelen, wat flessen water, een paar biertjes en wat Sprite. Ik drink zelden frisdrank, maar deze mixt heel aardig met de Hong Tong. Lekker voor later.
Ik loop weer door de tempel met alle draadjes. Een Britse oudere meneer is het geheel aan het filmen met zijn tablet, waarbij hij ook live commentaar geeft. Ik hoor hem uitleggen dat het om verbondenheid gaat. De draden verbinden alle boeddha's uit de tempel en de tempeltuin en de monniken die tijdens de ceremonie een draad van bovenaf op hun hoofd krijgen. Zo is alles met elkaar verbonden. Mooi om even mee te luisteren, ik bedank hem als hij klaar is met filmen. In de tempel zie ik inderdaad de draad lopen naar helemaal achterin, waar de beelden staan. Het ziet er best indrukwekkend uit, dat netwerk van katoenen draadjes :)
Ik tuf nog een stukje rond om wat gevoel te krijgen voor oriëntatie. Dan wordt het tijd om te eten. Bij de nachtmarkt eet ik in een mooi aangeklede tuin lekkere grote garnalen in een deegje. Rijden in de schemering heeft als nadeel dat je geen zonnebril meer draagt. Je krijgt dus zo af en toe stof in je ogen. Niet fijn, zeker niet voor deze lensdrager. Op de nachtmarkt scoor ik dus een sportbril zonder kleur. Ook vind ik nog twee "silly pants" voor 120B per stuk, nu niet met een druk motief, maar stemmig blauw en zwart.
Hoewel ik me een stuk minder ziek voel dan de afgelopen dagen is de energie er nog zeker niet helemaal. Ik begin rond 22.00 aan dit verslagje maar ga na een half uurtje "even liggen". Het is 00:20 dat ik het verhaaltje afmaak. Al met al binnen de mogelijkheden een "productieve" dag. Nog even wat fotootjes erbij zoeken, mixje drinken en dan gaat het licht weer uit.
05 Januari 2014 - 19:42
Engel:
Mooi verhaal van de draadjes, de foto maakt het nog duidelijker.
Hier is voor komende week een hooikoortsalarm afgegeven, wel heel erg vroeg dit jaar.
Breng maar een hoop silly pants mee want een winter zullen we hier niet meer krijgen denk ik.
x
05 Januari 2014 - 20:08
Tjeerd:
Leuk om zo je reizenswaardigheden te lezen. Trekt toch wel weer, als ik het zo lees. -
05 Januari 2014 - 23:36
Gerbera:
Tis meer "van de rails" geloof ik.
Lekker brommen. Pas op voor hoogvliegers. -
07 Januari 2014 - 16:53
Cindy:
Aaaaaaah, hád je de kans op Hello Kitty, laat je hem lopen?!!
Leuk, die tempel! En handig, zo'n verteller erbij!