2014-01-04
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
04 Januari 2014 | Thailand, Chiang Mai
Lekker laat ontbijten en dan rustig inpakken. Ik vlieg om 14:30, dus alle tijd.
De schoonmaakdame klopt aan, maar ze mag nog een uurtje wachten. Ik laat 100B voor haar op tafel liggen.
Bij Greenwood lever ik de overgebleven ontbijtbonnen en de keycards in. Even zwaai-zwaai babbel met Ernst en Add en dan naar buiten.
De portier levert een taxi naar Don Mueang Airport maar waarschuwt wel dat de chauffeur gas moet tanken. Wat mij betreft natuurlijk geen probleem... Uiteraard betaal ik de tolweg, dat zit nooit in de ritprijs. Je kunt ook zonder tol rijden, maar dan weet je nooit in welk verkeer je vast komt te zitten. Halverwege de tolweg (leve Google Maps) gaat hij er af om te tanken. Dat mislukt, hij vindt gewoon geen tankstation dat ook gas heeft. Met veel verontschuldigingen regelt hij een collega-taxi. Van de 150B die op de meter staan hoef ik er maar 100 af te rekenen. Bij de collega moet ik uiteraard wel weer de tolweg betalen! Ik onderga het hele gedoetje met een glimlach. Iedereen moet hier zijn brood verdienen toch?
Op het voormalige hoofdvliegveld van Bangkok gaat alles soepeltjes. Het is er erg overzichtelijk en snel, een beetje als bij "Rotterdam The Hague International Airport" zoals we Zestienhoven tegenwoordig moeten noemen. Met een kwartiertje vertraging gaan we de lucht in en binnen een uur staan we weer aan de grond. De vermeende romantiek van de nachttrein komt nu wel erg onder druk te staan hoor!
Op het vliegveld is weer een echte toeristen-scam georganiseerd. Voor 150B word je naar de stad gereden. Nou ja, daar ga ik dan ook weer geen 1,5 uur voor lopen. De meter wordt uiteraard niet aangezet. Ook dit vind ik allemaal weer prima. Ik laat me afzetten bij ThaPhae, de oostelijke poort in de stadswal rond het oude centrum. Van hier uit loop ik de 300 meter naar het guesthouse waar ik de vorige keer heb gezeten, Thaphae Garden in Thahae Road soi 3. Dezelfde wat stugge half-chinese dame zit er nog. Ze heeft een kamer met fan voor me, voor 500B. Voor vandaag moet het maar even. Het is wel een krijsend verschil met de monstrueus grote en luxe suite in Bangkok :) Alles werkt, dus nu voldoet het even. Later zie ik dat de douche ook tegen het plafond spuit en dat het douchegordijn onder de zwarte schimmelstippen zit. Morgen maar iets anders zoeken. Hier is duidelijk al een tijdje geen interesse meer in onderhoud.
Ik wandel buiten, kijk wat bij brommerverhuurders en ga een hapje eten. Er zit een Italiaan! De lucht van pizza kan ik niet weerstaan, een calzone wordt mijn deel. Hierna wandel ik door naar de nightbazaar. Dezelfde spullen als in Bangkok, maar nu met spullen erbij van de Noordelijke bergstammen. Mooie stoffen en veel houtsnijwerk. Via een supermarktje (Deet 55%, muggenspuitbus, Aloë Vera en een flesje Hong Thong) kom ik weer op kot. Ik was even vergeten dat hier wel weer muggen zitten :)
Ik merk dat ik nog niet helemaal stabiel loop, ik heb ook niet het idee dat ik helemaal koortsvrij ben. Komt vast weer goed.
Ik heb vandaag wat foto's gemaakt met mijn telefoon. Ik installeer Dropbox op het netbookje om netjes te synchroniseren. Dat duurt een paar uur, dus ik heb alle tijd om hier even te tikken.
Chiang Mai is heerlijk compact. Alles speelt zich af binnen een paar vierkante kilometers, binnen en net buiten de stadswallen. Wat daarbuiten ligt, zoals de grote tempel op de berg, bezoek je met OV of met je brommer. Er zijn, vooral binnen de vestingmuren, heel veel oude tempels. Ik ga er een aantal bezoeken en zien of ik er mooie foto's kan maken.
Zin in morgen !
04 Januari 2014 - 19:42
Loedertje:
Blijft leuk om vanaf mn luie bank in t druilerige U... jouw reis te volgen. xxx -
04 Januari 2014 - 20:20
Dian :
Hoezo, de romantiek van de nachttrein, grinnn.
04 Januari 2014 - 20:57
Gerbera:
Tis toch weer leuk om mee te lez/ven.
Hier is het koud en nat, storm en onweer, zelfs van die grote hagelstenen!
05 Januari 2014 - 02:50
Han Sjoerdsma:
Ik lees van wind en hagelstenen ... dan heb ik hier liever zo af en toe een mug die ik kan bestrijden. -
05 Januari 2014 - 11:06
Carla :
Die wind (storm) en hagelstenen zijn alweer voorbij hoor Han, het weer is hier helemaal omgeslagen. Morgen zou de warmste dag ooit kunnen worden, boven de 13,1 graden, volgens nu.nl. Heel bijzonder voor 6 januari.
Verder is het in Nederland de week van de Nieuwjaarsborrels zo her en der.
Ik vind het nog steeds leuk om je verslagen te lezen en je foto's te bekijken.
Succes met muggen bestrijden en blijf genieten van alles wat je meemaakt. -
05 Januari 2014 - 16:27
Gerbera: