2014-01-01
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
01 Januari 2014 | Thailand, Bangkok
Ten eerste met internet capaciteit, ten tweede met de gelegenheid om wat te schrijven. Ik zal aan de hand van mijn fotootjes de afgelopen dagen reconstrueren en beschrijven.
28-12 ben ik met Henrich in een heel oude Volvo privé "taxi" meegereden naar het vliegveld. Uiteraard veel dank voor de gastvrijheid en dergelijke. Dan weer terug naar Bangkok. De truc is om een taxi te pakken bij Departures in plaats van Arrivals. Ze mogen daar eigenlijk geen vracht oppikken, maar moeten anders of een heel eind omrijden naar Arrivals of leeg terug naar de stad. Dat lukt dus erg snel.
In Bangkok heb ik via Greenwood een paar dagen gereserveerd in Prince Palace. Ik krijg een paar dagen "aanhang" van een Nederlandse reizigster. Zij is nu een maand onderweg en wil nog 5 maanden wegblijven. Het is voor haar ook prettig om voor een keer in een luxe hotelkamer te zitten in plaats van in een betonnen kubusje of in een slaapzaal. We treffen elkaar bij de receptie van Prince Palace op de 11e etage. Tot nu toe hadden we elkaar alleen via Internet gesproken. Er blijkt door Greenwood vanwege "long time client" een upgrade te zijn gedaan naar kamer 32102, een tweekamer appartementje. Dat is boffen :) De 3 staat voor toren C, de 21 voor de verdieping en de 02 voor het kamernummer. We hebben een mooi uitzicht!
29-12 en 30-12 besteden we aan het her-verkennen van de stad. Winkelen, veel lopen, heel veel lopen. Verder is de klong-boot een prima en snel vervoermiddel om de stad in een razend tempo te doorkruisen. Er zijn twee lijnen, die elk over hun eigen kanaal heen en weer varen. 's Avonds lekker ergens een hapje eten en de "rosse" buurten doorkruisen.
Ik koop bij Panthip Plaza, een giga gebouw vol met kleine electronicawinkeltjes een upgrade van mijn Thaise telefoonnummer naar onbeperkt voor een maand. Dat betekent dat ik mijn telefoon als hotspot kan laten werken en zo lekker op mijn netbook kan tikken. Prima geregeld en veel goedkoper en sneller dan de wifi in de hotels.
29-12 komt er nog een jongeman Marijn bij, die in 14 dagen Thailand "doet". Hij heeft een heel schema in elkaar gedraaid, waardoor hij overal heen en weer vliegt en alle hoeken van het land ziet. Niet mijn manier van vakantie houden, maar goed, ieder zijn meug.
31-12 weer een grote wandeling. Met de sneldienst de rivier op, dat schiet lekker op. We lopen hele einden. Bij Greenwood bestelt mijn roommate een busticket naar Cambodja. Voor 1-1 's avonds al, da's rap. We babbelen ook gezellig wat met Ernst en Add, de eigenaars van Greenwood Travel. Ze gaan komend jaar een stapje terug doen en laten de zaak langzaam overgaan in handen van een nieuw managementteam. Het kantoor gaat ook verhuizen naar de andere kant van de stad. Voor de jaarwisseling krijgen we uiteraard de geijkte plekjes aanbevolen, maar ook van Ernst een bijzondere: het dan van de A-toren van Prince Palace. Uiteraard mag je daar eigenlijk niet komen, maar we vinden het een prima plan :) 's Avonds doen we eerst even een verkenning en het is een prachtplek! Veel schotels en antennes en een helipad, maar verder uitzicht rondom over de hele stad op een meter of 130 hoog. We vieren er inderdaad de jaarwisseling. Gewoon helemaal met twee op een enorm dak met een geweldig uitzicht. Een goeie borrel erbij en telefoons die rinkelen van de berichtjes. Aan alle kanten zie we mooie vuurwerkshows de lucht in gaan. Dit is een geheim plekje hoor, niet verder vertellen :)
We komen weer veilig beneden en gaan plat. In Nederland is het aftellen begonnen :)
04 Januari 2014 - 17:38
Gerbera:
14 dagen is kort, een half jaar is lang. hoe lang ga jij?
04 Januari 2014 - 21:01
Gerbera: