1333,3 km
Blijf op de hoogte en volg Han
01 Februari 2022 | Thailand, Chiang Mai
Vandaag is de laatste autodag. Ik ontbijt op de 4e verdieping van de parkeergarage. De manager is bezig een loshangende "live" draad om te vouwen, zodat de uiteindjes ook geen lange blanke gezichten meer raken. Goed gedaan! Ik loop er nog wel een keer tegenaan, maar dat is nu veilig. Rond 09.00 ga ik op pad. De reis is vlak, met 1x een stijging en daling in het midden. Heel relaxed rijden dus. Ik zie een enorme gouden kale knikker boven de bomen uitsteken. Ik heb alle tijd, dus ik draai het complex in. Er gaan vanaf de parkeerplaats heel veel treden naar boven. De jongedame in een kraampje maakt een americano voor me. Dan pakt ze uit haar eigen auto een veger en blik (die lange) en een vuilniszak en begint de parkeerplaats aan te vegen om bladeren op te ruimen. Dat hoort vast niet bij haar werk, maar voor Thai is geen klusje te min. De spullen en de volle vuilniszak gaan weer in haar auto. Er is een cablecar naar boven, maar die is zo te zien al een paar jaar buiten gebruik.Ze vertelt me dat het "good exercise" is om al die treden op te lopen, maar dat je ook gewoon naar boven kunt rijden. Nou, dat was geen breinbeuker ... Boven is ook een parkeerplaats op een wat rommelig pleintje. Langs de afgrond staan wat uitzichtplateaus en een soort catwalk. Daar ga ik dus mooi niet op, terwijl ik de Thai toch wel vertrouw in bouwkunst. Hier lopen pauwen rond. Eentje is zich erg aan het uitsloven! Onder die grote gouden buddha is een soort tentoonstellingsruimte met leuke beelden, oude foto's en wat weefwerk. Buiten aan de voorkant, onder de voetjes van de buddha, staan een bel en een gong. Een meisje maakt een eerbiedige "wai" naar de klok, pakt een hamer en geeft 'm een paar tikken. Datzelfde doet ze met de gong. Als je omhoog kijkt zie je aan de gouden kin een aantal bijennesten hangen. Weer bijzonder. Ik rijd de steile helling weer af en ga door naar Chiang Mai. Terug bij Marcel en Coen, gezellig. Ik ruim de auto uit en maak de stand op. 1333,3 kilometers staan er op de teller. Het is een fijne auto geweest. Ik krijg een waszak van Marcel, die zet ik gevuld buiten. Opeens is-ie weg en nog geen twee uur later krijg ik de was weer schoon terug, lekker snel. Daar hebben ze een prima wasvrouw voor. Ik vraag ook of ze een brommertje voor me weten en even later krijg ik de sleutels aangereikt. Ook weer vlot. Ik doe een koud biertje met Hans, een goeie vriend van Ernst, die hier ook nog een dagje zit. Daarna vertrek ik met de brommer naar de stad. Ik eet er wat en kijk rond in het stapstraatje met kroegjes en massagesalons. Een van de vele kakkerlakken maakt een mooie schaduw. Rond 22.00 weer terug, ik heb het koud op de brommer. Morgen maar een vest onder het zadel proppen ...
01 Februari 2022 - 18:38
Willemijn:
Het waren mooie 1333,3 kms, ik heb genoten van de foto’s filmpjes en het live verslag.
Ik ben benieuwd waar de reis je nu naar toe brengt.
Geniet! -
03 Februari 2022 - 17:39
Dian :
@Willemijn, beter 1333,3 kms in een zonovergoten mooi land met lieve mensen dan 0 km in een koud landje waar iedereen binnen blijft omdat je anders depressief wordt van het weer.