Reis en aankomst - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu Reis en aankomst - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu

Reis en aankomst

Blijf op de hoogte en volg Han

18 Januari 2022 | Thailand, Phuket

Gisteren, de 17e, ben ik vertrokken uit 7 graden Nederland. Ik werd fijn helemaal naar Schiphol gebracht, dat scheelde tweemaal overstappen per trein.

Op Schiphol liep, zoals gewoonlijk, alles op rolletjes (inclusief mijn reistas). Toen ik mijn ruimbagage had ingeleverd kon ik zonder problemen door de douane.

Hierna was het tijd voor mijn reis-ritueel: een groot glas bier. Ik doe dat echt altijd, ongeacht het tijdstip van de dag. Het was nu rond 13.00, dus dat was niet eens een heel rare tijd. Inchecken bij Emirates ging soepel, met wel controle van de papieren die ik voor Thailand nodig had plus mijn PCR test van de 16e. Door de ramen zie ik het vliegtuig staan, het is een bakbeest van twee verdiepingen. 'T is een wonder dat het kan vliegen ;)

Ik heb gisteren online een stoel aan het gangpad geboekt. Als ik een keer wil opstaan wil ik daar een ander niet mee storen. De rugleuning voor mij is volgehangen met een scherm, een console aan een draadje en diverse stekker-ingangen, waaronder een usb en een 110Volt aansluiting. Heel sjiek. Je kunt zelfs meekijken met 3 camera's die buiten het vliegtuig zitten, een in de staart die over het vliegtuig vooruit kijkt, een onder de cockpit die naar beneden kijkt en een in de cockpit, die naar buiten kijkt. Erg leuk! Onderweg kijk ik een film van het boordnet en wat afleveringen die ik van Netflix heb meegenomen op mijn laptop. Verder een hele serie spelletjes Backgammon tegen de computer. Zelfs in de stand "moeilijk" kan ik prima van dat ding winnen ;)

Zoals gewoonlijk in de lucht is het eten en drinken voldoende, maar geen hoogstandje. Dat snap ik natuurlijk wel, dat kan ook niet. Na 6.5 uur vliegen landen we in Dubai. Hier mag ik drie uur doorbrengen. Het is de hub van Emirates, dus die drie uur zijn een verdienmodel voor de VAE. Ik wandel wat rond tussen veel bling bling winkels. Bij een juwelier kun je goud kopen, tot en met een baar van een kilo. Die ligt ook gewoon in de vitrine ... Na een grote bak Starbucks wordt het tijd voor de transfer. Dus .. met een metro naar een heel ander deel van de luchthaven en daar weer twee enorme roltrappen op. Mijn ruimbagage is gelukkig doorgelabeld, dus daar hoef ik niet naar om te kijken. Na weer een controle van alle gezondheidspapieren mag ik instappen. Dit vliegtuig is een stukje kleiner en ook wat voller. Uiteraard zit ik weer aan het gangpad, met naast mij een lege stoel. Ik had op de plattegrond bij het online inchecken niet gezien dat ik nu een plekje heb uitgezocht achter de vleugel. Dat maakt veel meer kabaal! We gaan weer zes uur vliegen. Ik kijk nog een film, speel wat backgammon, eet en drink wat, voor je het weet zijn ook die zes uur weer om. Tijdens de daling blijk ik vlak achter een peuter te zitten die nogal pijn in zijn oren krijgt. Zielig, maar ook wel heel luid!

Na het uitstappen wordt iedereen gedirigeerd naar een hal waar lange rijen stoeltjes staan. Hier wordt van iedereen vooraf gecontroleerd of ze alle vereiste papieren bij zich hebben. Hierna mag ik door de echte controle en daarna naar de bagageband. Met deze rijdende tas kom ik vervolgens de verplichte PCR-test tegen. Weer controle paspoort, ik krijg een buisje met sticker mee, door naar de teststations. Direct aan de beurt en door naar buiten. Hier staat mijn naam al ergens op een papier, voor de transfer naar het quarantaine complex. De rit duurt zeker drie kwartier, het eiland is groter en vooral ook drukker dan ik me herinnerde.

Na het inchecken bij de balie word ik door een busje naar gebouw 4 gebracht. Daar wacht mij een royale kamer met zeezicht. De schuifluiken in de badkamer kunnen open, zodat je vanuit het bad of de douche ook zeezicht zou kunnen hebben ;) Ik ben een beetje gammel en na het uitpakken van mijn tas slaap ik een uurtje. Ik heb wel de wekker gezet, want ik wil natuurlijk wel zo snel mogelijk aan de lokale tijd wennen. Het is hier zes uur later dan in Nederland. Nu is het tijd om het laptopje aan te sluiten en eens te zien of alles werkt. Dat gaat aardig. Ik bestel bij roomservice een lekker avondmaal terwijl ik dit eerste verhaaltje zit te tikken. Het zeezicht op deze kamer zorgt ook nog eens voor een mooie zonsondergang. Straks nog even een wandeling en "op tijd" slapen. Ik heb zin in morgen!

• 18 Januari 2022 - 15:15

Pepe:

Ah mooi, goeie heenreis gehad! X

• 18 Januari 2022 - 15:24

Daphne:

Heel leuk om zo met je mee te reizen. Slaap lekker voor straks.

• 18 Januari 2022 - 15:32

Dianne:

Veel plezier broertje!

• 18 Januari 2022 - 20:30

Dian :

Ohhh heerlijk he, aangekomen. Lekker ontspannen met die fijne temperatuur, lekker luxe kamer en heerlijk eten. Voel je je al als een God in Thailand ;)

• 19 Januari 2022 - 00:23

Karin :

Nou dat hok waar je het over had is heel goed uitgepakt. En dat uitzicht, prachtig. Zo kom je de quarantaine tijd wel door.