de tweede volle dag, 6-6-25
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
06 Juni 2025 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Ik heb lekker geslapen, totdat ik werd gewekt met een appje van iemand die niet wist dat het hier een uur vroeger is. Dat weet deze persoon nu wel. Om 07.00 op weg naar het douchegebouw. Zoveel heerlijk warm water heb ik nog nooit uit een douche zien komen! Alle sanitair was brandschoon en zoals gezegd: die douche!!! Na het gespetter is het tijd voor koffie en een bak yoghurt. Langzaam aan een idee krijgen welke kant ik vandaag op wil: de scheepslift van Falkirk. Ik heb niet de neiging om grote steden binnen te gaan met die camper, ik doe liever wat buiten de drukte. Dus hoppa, onderweg. Het is weer mooi, glooiende groene heuvels, zo af en toe een buitje regen, prachtige luchten. Ik stop even bij de (open) grens tussen Engeland en Schotland. Die twee landen hebben elkaar vurig bestreden, totdat ze samengingen. De Britse vlag is een combinatie van de Engelse en de Schotse! Ik ben ook in de buurt van Hadrian's Wall, de muur die de Romeinen bouwden als verdediging tegen die woeste barbaren (de Schotse stammen). De muur heb ik niet gezien, bij de grens heb ik wel mijn eerste Schotse geocache gelogd. Ik vervolg mijn weg en bekijk de ruïnes van Jedburg Abbey en van Melrose Abbey. Indrukwekkend grote gebouwen. Veel stenen uit de ruïnes zijn gebruikt om er gewone huizen mee te bouwen ... Ik vervolg mijn voorgenomen weg, maar merk dat mijn energie wat opraakt. Rond 15.00 besluit ik om een plekje te zoeken. Ik ben dan in de buurt van Edinburgh. Helaas zijn voor het weekend alle campings volgeboekt, de twee die nog een noodplekje hebben vragen er 37 pond voor. Da's wel erg duur parkeren als je alles gewoon zelf bij je hebt. Ik tel mijn knopen en ga proberen om op de parkeerplaats van een grote winkel te overnachten. In Frankrijk is zoiets nooit een probleem, dus waarom niet? Ik koop een lekkere Caesar salad bij Tasco en begin aan de avond op de parkeerplaats. Rond 20.30 wordt op de deur geklopt. Ik word uiteindelijk door een bijzonder onvriendelijke manager-dame weggestuurd. Ze dreigt met politie en alles, terwijl ik geen enkel bezwaar maak tegen vertrekken. Nou ja, dan maar weer rijden. Ik zoek op Maps naar parkeerplaatsen en vind er diverse in Edinburgh. Deze blijken, vele kilometers later, óf privé te zijn, óf betaald per uur. Geen optie, dus ik blijf rijden. Rond 23.30 kom ik op een parkeerplaats met uitzicht op het water. Er staan wat campers en wat auto's en het is gratis! Schotten mogen de naam hebben om zuinig te zijn, wij kaaskoppen ook! Ik parkeer met genoegen, heb zo'n 2,5 uur rondgereden in de stad zonder verder succes. Dit is een fijne plek, al vliegt er zo af en toe een vliegtuig over. Het is tijd om de foto's te bekijken en mijn verslagje te schrijven. Ik heb gemerkt dat mijn "laissez-faire" vakantiegevoel er nog niet helemaal is. Het gedoe in de grote stad heeft daar vast mee te maken. Morgen verder, wie weet ga ik die bootlift nog zien :)
07 Juni 2025 - 08:31
Wilma:
veel plezier! Prachtige foto’s al
07 Juni 2025 - 09:02
Francis:
De rust komt nog wel, heel veel plezier op deze trip en dank dat we met je mee mogen leven
07 Juni 2025 - 11:28
Ilse:
Wat was je eerste Schotse geocache...?