16 februari 2010 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu 16 februari 2010 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu

16 februari 2010

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

16 Februari 2010 | Thailand, Bangkok

Lekker geslapen dus. Ontbijt in CL en dan op naar Pantip Plaza. Ik wil ook mijn laatste daagjes gewoon contact kunnen houden met mijn andere wereld. Ik zou hier namelijk best kunnen en willen wonen, niet in Bangkok denk ik, maar wel bijvoorbeeld in de buurt van Chiang Mai. Genoeg gefilosofeer. Met taxi naar Pantip. Blijkt de provider GSM Thai gisterenmiddag de DNS adressen te hebben gewijzigd. Dat is iets wat je gewoon niet, never, nooit doet. Mijn airstick mannetje weet gelukkig de juiste nieuwe adressen en die zetten we er snel in. Yes, het boeltje werkt weer. Ik ben niet de enige die daar staat, er staat bijvoorbeeld ook een zakenman die helemaal onthand is. Alles loopt bij hem via dat stickje. Ook weer snel opgelost natuurlijk. Ik blijf een beetje winkelen in Pantip, koop een headsetje incl. microfoon voor B50, een all-in-one kaartlezer voor B150 en een nieuwe portemonnee, die van mij is inmiddels echt weggerot. Alles uit de oude in de nieuwe, inclusief het monnik-touwtje uit 2002, dat binnenkort gezelschap zal krijgen. Alle verpakkingen en de oude knip gooi ik gelijk weg. Ik neem wat zout en zoet tot me, heb het nodig. Daarna ga ik aan de wandel, naar Lumpini park. Het is een hele tippel, maar wel leuk. Een groot park, waar veel Thai aan het joggen zijn of gymnastische dingen staan te doen. Een paar honderd Thai, veelal meiden en dames, staan mee te sporten met een man op een podium in de verte, het lijkt net een open lucht aerobics les. Dat is het dan ook, en wel gratis. Dat buiten sporten en oefeningen doen komt hier heel veel voor. Aan een stenen tafeltje met uitzicht over van alles heb ik een paar leuke gesprekjes met Nederland, via MSN. Ik heb tenslotte nog 30 uur internet op te snoepen. Het begint te schemeren. Ik wandel naar Silom Station, dat van de ondergrondse blijkt te zijn. Maak ik dat op mijn oude dag ook nog eens mee. Ik neem een zwarte munt tot het einde, net onder Chinatown. Keurige metro, met door glazen muren van de rails gescheiden perrons, zoals je wel vaker ziet. Eenmaal buiten sta ik op een groot verkeersplein bij het station. Etenstijd. Bij een Chinees-Thais-achtig restaurant pak ik een klein tafeltje aan de straat. Lekker eten met stokjes, noedels met geroosterd varkensvlees en krab. Vanaf het station neem ik een taxi naar huis. Tijd om eerst wat af te koelen en een verslagje te tikken. Straks ga ik backgammon spelen met juffer Yvette, als ze op komt dagen. Eerst maar verslagje online en de plaatjes erbij, dan lekker de plakkerigheid van de dag weg douchen. Nee, daar maak ik geen plaatje van.

• 17 Februari 2010 - 10:01

Ilse:

Ha Han, even een gehaast kort bericht van je zusje.
    Het zit er weer bijna op, he?! Ik hoop je na je aankomst a.s. vrijdag snel weer te zien...
    goeie vlucht naar huis!

• 17 Februari 2010 - 11:37

Ma Tonny:

De laatte loodjes komen er aan. Word je gehaald?
    en waar kom je aan?
    Geniet nog maar even.

• 17 Februari 2010 - 17:05

Isis:

Het was leuk je verslagen te volgen. Je hebt me lekker gemaakt voor nog een keer Thailand..
    Maar goed, als jij Schiphol uitwandelt, wandel ik er in voor een paar dagen Tenerife. Ik spreek je vast nog wel.. Ik wens je een goede vlucht back home en een behouden thuiskomst..
    xx

• 17 Februari 2010 - 18:14

Han:

Ik kom aan in Düsseldorf en pak dan een trein naar Den Bosch. Dan weten pa en ma wel wie mij afhaalt :)