13 februari 2010
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
13 Februari 2010 | Thailand, Chiang Mai
De gewone ochtend... uitslapen en ontbijten. De zusters van TaPhae Garden willen weer centjes en vragen hoe lang ik nog blijf. Ik zeg dat ik eerst eens een treinkaartje ga proberen te krijgen, en vertrek. De postkantoren blijken dicht, het hoofdkantoor was tot 12:00 open, te laat. Ik vind het station en kan een kaartje krijgen voor zondagavond. De maandag zit vol, weer die Chinezen. Ik heb hier en daar wat draken door de stad zien lopen onder veel tromgeroffel. Ik heb tijdens het ontbijt besloten een trip te gaan maken naar het noordwesten. Veel bergen en zo. Vanuit zuidoost maak ik een omtrekkende beweging via de rond/snelweg nummer 2, om in het noordoosten de bergen in te gaan. Natuurlijk eerst nog even een stop bij een heeeel grote bouwmarkt. Daar koop ik een kleurloze veiligheidsbril, voor het rijden bij donker. Dat scheelt een boel stof en muggen in de oogjes. De weg is prima, soms heel steil tot naar schatting boven de 50%. Voortdurend bochten en haarspelden, ik begin dit brommertje steeds leuker te vinden. Dapper zeult hij mij de hellingen op, soepel de hellingen weer af. Ik haal andere brommers in en ook auto's. Deze jongen heeft er plezier in. Ik ben ruim halverwege als de zon begint te zakken. In het donker rijd ik nog zeker een uur voordat ik weer bij de rondweg kom. Om 20:30 ben ik thuis, met een houten kont maar ook met een grijns. Dit was genieten. Tijd dus voor een hapje en een drankje, want die waren er na het ontbijt een beetje bij ingeschoten. En natuurlijk niet te vergeten het laatste avondje stappen in Chiang Mai.