12 februari 2010 - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu 12 februari 2010 - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu

12 februari 2010

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

12 Februari 2010 | Thailand, Chiang Mai

Lekker geslapen, het gewone ontbijt... Ik doe eerst wat boodschapjes en besluit dan naar het zuiden te rijden. Daar moet ik houtbewerking tegenkomen en nog veel meer. Eerst maar even tanken. Mijn rit van gisteren heeft wel B65 gekost, voor ongeveer 90 km. Dit brommertje rijdt dus ongeveer 1:50. Ik word uiteraard verleid door twee grote supermarkten, Big C en Carrefour, die ik onderweg tegenkom, alsmede een Home Depot, bouwmarkt dus. We betalen in Europa wel erg, erg veel voor de spullies hoor... Maar ja, zie het van hier maar eens daar te krijgen. Ik rijd door het platteland, dorpjes, marktjes, langs riviertjes. In een daarvan wordt het niveau wel erg mooi geregeld met een soort stuw. Die bestaat uit een raamwerk waar naar behoefte verticaal teakhouten planken (keurig met handvat) worden gezet om zo het debiet van de stuw te regelen. Uiteraard een plaatje waard. Ik rijd over allerlei weggetjes en oriënteer me vooral op de zon. Als deze uiteindelijk begint te zakken weet ik dat het tijd is om weer naar het noorden te rijden. In het donker kom ik na 90 kilometer terug in Chiang Mai. Deze tochtjes zijn in Bangkok bijna niet te doen vanwege de enorme afstanden en het waanzinnige verkeersbeeld. Hier gaat het prima, zelfs via de relatief eenvoudige kaart van Nancy Chandler. Morgen zal ik toch ook de wegenkaart maar eens meenemen. Ik heb het voornemen om maandagavond te vertrekken voor een paar laatste daagjes in Bangkok. Het bevalt me overigens wel heel goed in Chiang Mai, alles is goed bereikbaar en de temperatuur is aangenamer dan die in Bangkok.

• 12 Februari 2010 - 20:56

Gerbera:

Je hebt al heel wat afgeschreven afgelopen tijd! Telkens erg leuke foto's bij je tekst.
    Kan je wel foto's van het Poppelhuis sturen, maar het veranderd steeds!
    Kus je.