25 januari 2010 - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu 25 januari 2010 - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Han Sjoerdsma - WaarBenJij.nu

25 januari 2010

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

25 Januari 2010 | Thailand, Koh Tao

De ochtend begint prima. Om 06:15 gaat de wekker. Het is heerlijk fris in de kamer, zelf een beetje te... ik zet de ventilator uit. Snelle douche en dan ontbijt. Rijstsoep met kip, een prima manier om de dag te beginnen. Om 07:15 sta ik paraat bij de duikshop. Even pak, vinnen en vest passen. Zo tegen achten worden we met een klein bootje weggebracht naar een van de duikscheepjes van de basis. We maken een prima eerste duik aan de noordkant van het eiland. Koffie en fruit zijn voorradig. De instructeur die gisteren aan het zwembad niet echt indruk maakte is een gezellige en goeie vent. Briefing is perfect, hij attent en zorgzaam. Daniël, een Spanjaard... We duiken in twee groepjes, ik ga met hem mee, samen met een Brits koppel die voor het eerst in 10 jaar weer duiken. Dat gaat prima. Lekker om weer onderwater te zijn. Het aloude probleem: het gemiddelde masker heeft een aantal pijnlijke drukplekken op mijn gezicht: voorhoofd en onder mijn neus. Dat zal wel aan mijn ronde bolletje liggen. Morgen eens kijken of er een alternatief is. De tweede duik is bijna voor de deur van Black Tip. Matig zicht, max. 5 meter, maar wel heel mooie doorzwemmetjes door gangetjes en tussen letterlijk huizengrote rotsblokken. Doornenkronen beginnen hier de kop op te steken, ik zie er drie. Daniël zegt dat hij ze elke duik ziet. Hopelijk houden ze ze een beetje in toom. Lekker geluncht in het restaurant, koud biertje erbij als decompressiestop. Na de lunch val ik in slaap in mijn hutje, waar ik om een uur of drie gebeld word door mijn kleine zusje, gezellig... Zij is zelf net wakker en ik nu ook weer :-) De verbinding is prima, die belpiraat doet goed werk. Voor wie me eens wil bellen: www.belpiraat.nl heeft een voordelig voorkiesnummer warmee mijn Thaise gsm te bereiken is voor 3 cent per minuut. Prima geregeld, als de verbinding lukt. Ik stap op mijn brommertje, een 125 cc scootertje waarmee ik heel veel plezier heb. Ik hobbel over het grint- en rotspad 4,5 kilometer naar de bewoonde wereld en maak een tripje over paadjes die ik nog niet eerder zag. Altijd weer nieuwe ontdekkingen. Ik reserveer een kamer in Borah Borah resort tegenover Big Bubbles waar ik een paar dagen wil gaan duiken. Ik maak ook weer een babbeltje met de Duitser die deze duikzaak runt. Heel aardige vent. Via wat omzwervingen kom ik weer bij Black Tip terecht. Ik drink een biertje op een groot rotsblok op het strand en maak een paar foto's. Daarna is het tijd voor eten (fried ginger and chicken) en een stukje tikken. Via eigen internet even online. Straks op tijd slapen, de wekker gaat hier weer om 06:15.

• 25 Januari 2010 - 13:58

Ma Tonny:

Wewer een gezellig reisverslag. Je hebt je draai weer gevonden, maar nu onder water.
    Het was vast best even wennen zonder Wendy.
    Blijf maar lekker genieten!!

• 25 Januari 2010 - 19:16

Gerbera:

Mooie vis foto's. Wat zijn dat voor witte wormpjes?
    De doornenkroon ook daar een plaag aan het worden?
    heb je ooit kennis gemaakt met zijn stekels?
    Kus

• 26 Januari 2010 - 01:13

Han Sjoerdsma:

Gelukkig heb ik nooit met mijn handen aan een doornenkroon gezeten. Ik heb er wel honderden opgeruimd tijdens een actie in Egypte. Zo'n beest laat dood koraal achter waar hij heeft gegeten. Ook nogal een rappe voortplanter, geen natuurlijke vijanden voor zover ik weet... Hoe de wormen heten weet ik niet... ze zijn tot 30 cm lang.

• 29 Januari 2010 - 19:27

Marlous:

Gaaf! Onderwaterfoto's! Heb je een onderwatercamera of een speciale hoes voor om je "gewone" camera?