21 januari 2010
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
22 Januari 2010 | Thailand, Bangkok
Dat sms-je komt inderdaad, ze is geland. Ik land in mijn bed en slaap lekker met de airco op 25 graden. Ook slaap ik uit, want gisteren was een lange dag. Ik doe mijn koffie en ontbijt in CL. Uiteraard ook lekker internetten en bedenken wat ik zal gaan doen. Naast mij zitten een jongedame en een oudere vrouw. Ik denk eerst "moeder en dochter" maar ze blijken elkaar net te hebben ontmoet. De oudste gaat na een half uurtje weg en de jongste leent mijn kaart van Bangkok. Ze wil kijken hoe ze naar de snakefarm kan komen, daar wil ze vanmiddag heen. Dit blijkt het makkelijkst met de rivierboot en dan eventueel een stukje taxi. We besluiten om samen te gaan, dat is voor haar makkelijker, ze is hier net een dag, en ik heb de snakefarm ook nog niet gezien. Na de boot lopen we een heel eind en komen uiteindelijk bij de snakefarm aan. Het is een onderzoeksinstelling, serumfabriek en slangenvoorlichting- en tentoonstelling ineen. We zijn te laat voor het gifmelken maar schuiven mooi aan voor een show met slangen, verbaal begeleid door de manager van de tent. We zien allerlei slangen getoond worden door de verzorgers, zelfs twee cobra's die spectaculair actief zijn. Uiteraard komt als laatste een mooie python tevoorschijn. Wie er wil kan het beest rond de nek krijgen voor mooie foto's. We lopen een stuk terug langs Patpong, waar men begint met het opbouwen van de avondmarkt. Tovisnja, zo heet de Zweedse van Kroatische afkomst, is wel benieuwd naar een red-light district, dat heeft ze nog nooit gezien. Ik zeg haar toe om vanavond samen de straatjes achter de nachtmarkt te verkennen, dan hoeft ze dat niet zelf uit te vinden. We pakken de skytrain en de kanaaltaxi en een tuktuk terug naar CL. Drie vervoermiddelen die ze nog niet heeft geprobeerd. 's Avonds laat ik haar twee rosse straatjes zien, waaronder op verzoek een homo-straatje. Het valt haar allemaal zwaar tegen, ze weet niet wat ze er wel van had verwacht, maar dit niet. Och, nu weet ze dat tenminste. Daarna per taxi naar huis, borreltje op de kamer en plat. Morgen heb ik geen kamer meer is me vandaag verteld, dus dan moet ik een nieuw plekje zoeken.